Wednesday, August 12, 2009

CELCOM PREPAID BROADBAND

letih weh layan tenet poli, slow banget seh, aku tanya pusat komputer depa kata dah asingkan line antara staff dan student. asing? huh kalau dah asing pun begini kalau tak asing aku xleh bayang la... slow sangat dan kadang tu takleh langsung! dan juga kalu line pensyarah pun mcm ni apa lagi la student yg hanya guna wifi, baek la takyah guna, wat sakit ati jer. dan sakit punye pasal aku belasah celcom berokben prepaid nye starter pack. 25 hengget saja woh, leh layan online 7 hari 7 malam tanpa tido dan makan minum, itupun kalau tak mati la... heheheheeh akhirnya berbekalkan henset tua ku yg usang, aku setup jadi modem, (kalau nak beli usb modem, 188 hengget tu!) dan dengan bantuan software nokia pc suite, dapat juga la aku melayari "percikan rindu..." leh gak la udpate pape yg patut. ni la hasilnya.... nak amik gamba gajet takleh pasal enset yg jadi kamera aku tuh dah bertukar menjadi modem! huh! akibat itu juga henset ku hanya mampu bertahan 3 jam sahaja untuk bateri yg baru dicas malam tadi. bole tahan gak ek kuat dia makan bateri.

ini print screen dari pc aku,

9 Comments:

At 12 August, 2009 , Blogger MATA GEMBIRA said...

ustaz..memng betoi2 celik it..tabik hormat sikit..huhu

 
At 12 August, 2009 , Blogger dba4624 said...

tabik spring !!!

 
At 12 August, 2009 , Blogger AziS said...

blogger tegar :)

 
At 12 August, 2009 , Blogger jue mj said...

mana taknya.... semalaman menggodek mende alah tu..... tp sempat gak belanja anak beranak mkn sate mlm td. tq baba....

 
At 12 August, 2009 , Blogger dba4624 said...

hehehhe..godek adanz godek...

 
At 13 August, 2009 , Blogger Nadia Yuna said...

ok ke gune broadband eh?
compare ngn streamyx?

 
At 13 August, 2009 , Blogger adanz said...

nadia, streamyx lebih bagus, jauh lebih bagus, cuma celcom broadband ni portable, kita bole guna bilaoutstation atau kluar dari rumah... streamyx dah ada pun sebenarnya kat umah.

 
At 13 August, 2009 , Blogger adanz said...

mata gembira,
try n error jer... kebetulan ada minat sket, jalan jer,

dba,
godek takpa jgn duk gelek sudahh

azis,
belum sampai tahap tegar lg, org kata hangat2 taik ayam, sebeluam dia suam baik kita wat sungguh2 kan...

 
At 13 August, 2009 , Blogger adanz said...

This comment has been removed by the author.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home